“Over stok og Sten” er navnet på den cykelklub jeg aldrig fik lavet. For mig er “Over stok og Sten” det man laver, når man fræser rundt på sin mountainbike i de danske skove.

Over Stok og Sten er endnu ikke blevet en cykelklub, men i første omgang er det navnet jeg har valgt at give mit lille mediebureau.

Jeg hedder Jónas, og har både et ben i de islandske fjelde og den danske muld. Jeg er redaktør på det danske mountainbike magasin mtbx.dk, og kalder mig selv for mountainbikejournalist. I den funktion rejser jeg en del, og har cyklet flere steder rundt i Europa. Det er en stor passion for mig, at trille afsted på min mountainbike. Jeg elsker de teknikske nedkørsler, men jeg elsker også mikroeventyret på cyklen, eller det lange bikepack.

Jeg har taget billeder i mange år, og kommer ud af en familie, hvor man selvfølgelig har en samling af kameraer fra meget gamle, til ikke så gamle. Kort sagt, billeder har altid været en del af mit liv. Men jeg elsker også at fortælle gode historier, og gerne om mine oplevelser. Derfor laver jeg også foredrag, hvor jeg fortæller om mit bikepack over det islandske højland, eller mine oplevelser på udvalgte europæiske mountainbikespor.

Så Over Stok og Sten er klar til lidt af hvert. Skriv endelig til mig, så kan vi se, hvad vi sammen kan skabe sammen.

Jónas Thor Björnsson

jonas@bjornsson.dk